Rødbank-kvartalet

Lokasjon
Tromsø

Størrelse
8.900m²

Oppdragsgiver
Sparebank 1 Nord-Norge

År
2015

Rødbanken kvartalet er et bykvartal i Tromsø. Det ligger i den gamle bydelen ved krysset til to hovedgater ved siden av byens katedralpark. De to restaurerte, eldre monumentale bygningene og den nye konstruksjonen omgir et glassoverdekket atrium. Den nye bygningen er designet for å komplementere de gamle, ved å bruke lignende materialer, farger og skala.

Fasadene er belyst for å gi bygningen aktive fasader i de mørke vintermånedene når det ikke er dagslys i arktiske Tromsø.

Det indre atriet er designet som en italiensk piazza som er åpen for publikum i første etasje. Kafeer, arrangementer, kunstverk og beplantning omgir brosteinbelagte gulv.

Det indre rommet er koblet til de omkringliggende gatene og parken med passasjer i alle retninger.

De indre fasadene som vender mot den sentrale gårdsplassen/atriet er designet for å vise og eksponere bygningene fra tre forskjellige århundrer.

Bygningens hovedformål er å huse kontorene til Sparebank1 Nord-Norge. Ved å åpne opp de forskjellige områdene for publikum, forvandles også bygningsmassen til å bli mer enn bare en bankbygning og arealene brukes til ulike offentlige arrangementer og tjenester som banken tilbyr som non-profit.